Töötoad ja koolitused Rõuge muinastalus aastal 2022

Käesoleval suvel pakub Rõuge muinastalu erinevaid töötubasid!
Neljapäeval, 14. juulil toimub mõduvalmistamise töötuba. Koolituse algus 14.00 ning seda viib läbi Klarett OÜ (https://klarett.eu/index.php/2018/10/23/viskikoolitus/). Koolitus koosneb nii teoreetilisest kui praktilisest osast ning on võimalus degusteerida ka eelnevalt valmistatud jooke. Koolitus kestab 3 tundi ning maksab osalejale 20.- eurot. Koolitus toimub Rõuge Kooli ruumides.
Lisaks sellele on võimalik samal päeval osa võtta nõeltehnika õpitoast. Koolitust viib läbi Lahemaa Pärimuskoja perenaine Liis Burk. Koolituse hind 30.- eurot. Alustamise töövahendid ja materjalid on koolitaja poolt. Kohapeal on võimalik ka soetada isiklik nõel ja lõng. Koolituste eest tasumine kohapeal sularahas.
Samas on võimalik proovida ka püstkangastelgedel tekstiili kudumist.
Kes soovib aga Rõugesse jääda järgmiseks päevakski, siis võivad nad näha, kuidas valmivad üle Eesti kokkutulnud seppade käe all erinevatest rauasulamitest kokku keedetud noad. Samal päeval toimub ka kohalikust maagist raua sulatamine.
Kui keegi osalistest soovib meie poolt ka toitlustust ning kes soovivad osa võtta tasulistest töötubadest, siis palun sellest teada anda hiljemalt 11. juuli hommikuks e-posti aadressil tiit.kobrusepp@gmail.com. Lisainfot jagab samuti Tiit Kobrusepp tel. +3725537252.
Kohtumiseni Rõuges!
Fotol Riina Rammo (TÜ) ja esimesed katsetused püstkangastelgedel, suvi 2021.
Eelmine
Väikeste viikingite laager 2022
Järgmine
Rõuge suvi 2023!